Verwonderen

“Wow kijk mam, dat is een mooie rode bloem!!”

Joyce Leefstijlwinkel

“Wow kijk mam, dat is een mooie rode bloem!!”

“Kom schat, een beetje doorlopen”….

Maar waarom moeten we eigenlijk doorlopen? Waarom hebben we, zelfs als we gaan wandelen met onze kinderen, zo vaak het gevoel dat we moeten opschieten?

Want als je stilstaat en bekijk hoe mooi die bloem is, je bewust naar de vormen, kleuren en patronen kijkt dan is je leven zoveel magischer.

Omdat we die bloem al zo vaak gezien hebben en het volle schema in ons hoofd belangrijker lijkt lopen we eraan voorbij. Er zijn zo veel prikkels, zoveel indrukken de hele dag, dat we ons nauwelijks meer kunnen verwonderen over zoiets moois als een simpele rode klaproos. Zonde eigenlijk!

Stop de volgende keer eens even, neem de tijd, ruik er eens aan en kijk naar het patroon, de kleur en de schoonheid van die bloem. Verwonder je wat meer zodat je bewuster kan genieten van alles om je heen en je zodoende een stukje van die schoonheid, van dat geluk in je systeem kan opnemen.

Bloem

 

Denk je nu, daar heb toch helemaal geen tijd voor… iedereen kan wel 30 seconde missen op een dag, jij ook! Dus begin daar eens mee. Schenk eens 30 seconde lang onverdeelde aandacht aan een bloem of een blad.

Wat zie je voor kleuren en patronen? Wat ruik je voor geuren? Wat voel je voor structuren? Of wat ervaar je voor emoties? Wat je ook ervaart, alles is oké en alles mag er zijn. Misschien voel je dankbaarheid, vriendelijkheid of verwondering, geniet daar dan van. Misschien ervaar je juist ongeduld en onrust? In dat geval heb je waarschijnlijk te veel stress in je lijf en is het goed dit op te merken. Misschien komen er allerlei associaties of herinneringen naar boven, en ga je even voor 30 seconde op reis door de tijd.

Ik laat me in ieder geval graag meevoeren op zo’n reisje door de tijd… zo beleef ik elke dag de mooiste avonturen, gewoon in m’n achtertuin of langs het wandelpad bij mij in de buurt.

 

Joyce

Avatar foto

Joyce Lankhaar

Hallo, ik ben Joyce, ik bekijk het leven graag door een creatieve en positieve bril. Overal is wel iets moois te zien en van elke ervaring wel een belevenis te maken. Met mijn vrolijke ontwerpen en lekkere recepten hoop ik een mooie bijdragen te mogen leveren aan jouw prachtige reis hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 Shares
WhatsApp
Share
Share
Tweet
Print