Hot yoga

Mezelf zwetend dubbelvouwen… wat een avontuur!

Inspiratieblog

Regelmatig ga ik op leefstijlavontuur en ik neem je hier graag in mee. Leefstijl klinkt soms misschien een beetje stoffig of zweverig, maar niks is minder waar. Deze keer stond er hot yoga in mijn agenda om eens te proberen. Ik kreeg van vriendinnen al wat vragende blikken toen ik erover vertelde. ‘Is dat spicy yoga?’ grapten ze. Maar nee, hot yoga is niet spicy of sexy maar gewoon vooral erg warm. De zaal is namelijk verwarmd tussen de 35 en 40 graden. Yoga is goed voor een hele boel dingen en iedereen doet het weer net met een ander doel. Voor mij persoonlijk is het gericht op ontspanning en flexibiliteit. Naast deze algemene voordelen is hot yoga specifiek goed voor je spieren. Door de warmte worden je spieren soepeler, waardoor sommige poses makkelijker aanvoelen en je minder kans hebt op blessures.

Hot yoga dus, dat leek me heel bijzonder. Vol goede moed schreef ik me in voor een ochtendles. Om de dag meteen fris te starten, liet ik de auto staan en koos ik voor mijn stalen ros. Ik kwam meer vroege vogels tegen terwijl ik door de stad naar de yogaschool fietste. Met kleine ogen en knikkende knietjes stond ik om 7.00 stipt op mijn yogamat. Ik blijf het toch altijd een beetje spannend vinden om ergens nieuw te zijn. Gelukkig werd ik hartelijk ontvangen door de vriendelijkste yogadocent ever. ‘Kom maar vooraan zitten, maar aan de zijkant vooraan mag ook hoor,’ zei hij met een knipoog.

Yoga

Al snel voelde ik de eerste druppels op mijn voorhoofd lopen. Had ik wel de juiste outfit uitgekozen? Was een topje en korte broek misschien toch te warm? Tussen de zonnegroeten door keek ik voorzichtig even om me heen. Mijn collega yogi’s hadden het zweet ook op het voorhoofd staan. Gelukkig. Warm, of zeg maar eerder bloedheet, krijg je het dus duidelijk toch wel. Of je nu in shorts staat of lange yoga pants aan hebt. Het ongemak van de warmte maakte plaats voor ontspanning en ik merkte dat ik lekker in de flow kwam. De docent gaf een paar goede tips en ik was onder de indruk van mezelf. Die warmte werkt echt lekker op je spieren, want ik kon mezelf duidelijk verder dubbelvouwen dan normaal.

Ik geef eerlijk toe, je moet er even aan wennen en het moet je ding zijn. Als je liever gaat voor een frisse duik in het zwembad en vooral met een boog om de sauna heen loopt, is dit misschien niet helemaal jouw ding. Voor mij was het een heerlijke combi: een soort sauna-light en yoga sessie in één! Voor ik het wist was het uur voorbij. Een groot glas water en koude douche mochten niet ontbreken. Zo kon ik na al dat zweten letterlijk lekker fris aan mijn dag beginnen. Hop, terug op mijn stalen ros en onderweg naar een nieuwe dag. Dikke aanrader als je het mij vraagt. Misschien is hot yoga ook wel iets voor jou?

Hot yoga

Avatar foto

Renée Keulemans

Hallo, ik ben Renée, de jongste van het team. Nieuwe dingen ontdekken, organiseren en mijn habits tracken vind ik heerlijk. Maar als ik het een dagje vergeet, weet ik als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om die fijne flow weer terug te vinden... Hopelijk kunnen mijn berichtjes en blogs je inspireren om jouw ideale flow te vinden, vast te houden en... weer op te pakken als je het even ‘vergeten’ bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
WhatsApp
Share
Share
Tweet
Print